top of page

19 серпня 2015 року в межах Конгресу освітян Донеччини «Регіональна освіта: інновації – моніторинг –


19 серпня 2015 року в межах Конгресу освітян Донеччини «Регіональна освіта: інновації – моніторинг – якість» відбувся інструктивно-методичний семінар для методистів міських (районних) методичних кабінетів (центрів), керівників районних (міських) методичних об’єднань, учителів інформатики. Учасників семінару радо вітав колектив ЗОШ №17 м. Слов’янська, працівники якого зуміли наситити робочу атмосферу Конгресу теплом та затишком.

Завідувач відділу інформаційних технологій Пилипчук О.А. висвітлила концептуальні підходи до викладання курсу «Інформатика» у 2015/2016 навчальному році. У своїй доповіді Олена Анатоліївна презентувала рекомендації та творчі орієнтири на 2015-2016 навчальний рік.

Під час конференції відбулася on-line презентація інтерактивного авторського підручника для 7 класу з інформатики одним з авторів – Завадським Ігорем Олександровичем, який є доцентом Київського національного університету ім. Т. Шевченка, кандидатом фізико-математичних наук, автором 20 наукових та навчально-методичних праць. Авторський підручник викликав жваве обговорення присутніх. Користуючись нагодою, Ігор Олександрович як один з учасників творчої групи ще раз звернув увагу на головну концепцію розвантаження програми викладання інформатики в основній школі.

Методист відділу інформаційних технологій Логвінов Володимир Борисович провів бліц-огляд особливостей завдань Всеукраїнської олімпіади з інформатики та інформаційних технологій, запропонувавши більш активно використовувати при підготовці учнів до олімпіад Інтернет-ресурси.

Важливим та актуальним на семінарі було представлення та обговорення досвіду методичних служб, учителів, які впроваджують ефективну систему підготовки до різноманітних конкурсів, змагань.

З великою зацікавленістю учасники знайомилися з напрацюваннями педагога-практика, учителя Слов’янського педагогічного ліцею Іваненка Юрія Івановича, який поділився досвідом організації науково-дослідницької діяльності учнів в умовах ліцею. Дуже тепло аудиторія зустріла учня Слов’янського педагогічного ліцею Корецького Олега, чия комп’ютерна гра «Знайди предмет» стала лауреатом ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Майбутнє України», а програмна розробка «Аналіз графічних зображень за складом кольорової гами» - учасником ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Гра була представлена учасникам семінару.

Цікавим був і виступ Марченко Олени Геннадіївни, методиста Маріупольського науковоо-методичного центру, учителя КЗ "Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10". Вона презентувала систему методичного супроводу роботи з обдарованими дітьми м. Маріуполя, особлива увага в якій приділена не лише індивідуальній роботі з учнями, а й з педагогами.

Велику зацікавленість викликала Інтернет-презентація першої української бізнес-симуляції VIAL+, яку провів для освітян викладач кафедри стратегії підприємства КНЕУ, генеральний директор КІНТ Паздрій Віталій Ярославович. Він розкрив можливості та перспективи використання української бізнес-симуляції в ЗНЗ. Також Віталій Ярославович запропонував учням Донецької області взяти участь у ІІІ Всеукраїнському бізнес-турнірі для школярів 8-11 класів «Стратегія фірми - 2016». Сподіваємося, що учні Донецької області зможуть себе показати гідними віртуальними підприємцями!

Учасники семінару відзначили, що високий темп розвитку світу ІТ-технологій ставить перед педагогами задачу бути завжди в курсі новинок, залишатися цікавими учням.

Працівники відділу інформаційних технологій Донецького облІППО завжди відкриті до співпраці. Тільки разом ми можемо створити цікавий для учасників навчально-виховного процесу освітній простір та досягнемо високих результатів!

Щиро вдячні всім учасникам наради за роботу, ініціативність, відповідальність! Плідного нового навчального року, колеги! Хай щастить!

Популярные новости
Последние новости
Архив
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page