top of page

Участь освітян Донецької області у Всеукраїнському проекті "Хмарні сервіси в освіті"

З 2014 року на базі Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, за підтримки Міністерства освіти і науки України, розпочав свою роботу дослідно-експериментальний проект «Хмарні сервіси в освіті». До проекту залучено 32 загальноосвітніх навчальних закладів різних областей України, у тому числі Красноармійський навчально-виховний комплекс міста Красноармійська Донецької області.

Під керівництвом директора Красноармійського навчально-виховного комплексу міста Красноармійська Донецької області Дубинки Людмили Федорівни вже створено єдиний інформаційний простір навчального закладу. Це забезпечило доступ до хмарних технологій усіх педагогічних працівників, учнів та батьків, що дало змогу впровадити у навчально-виховний процес Красноармійського НВК віртуальні технології навчання та управління.

Для впровадження нових форм проведення уроків, збереження даних, різноманітної інформації та обміну ними використовується хмарний сервіс Office365. Хмарні технології дають змогу учителеві створювати та завантажувати навчальні матеріали та організовувати персональне спілкування з учнями у хмарі. Саме це сприяє створенню оптимальних умов для якісного дистанційного навчання, у тому числі екстернів із зони АТО. Організація дистанційного навчання була висвітлена у новинах телеканалу ТРК Донбас 15 жовтня 2015 року http://novosti.donbass.tv/ua/vremya/view/2015/10/15/18873/ .

Нещодавно у рамках роботи проекту проведені Всеукраїнський науково-практичний семінар «Неформальна освіта для дорослих: хмарні сервіси в освіті як дієвий інструмент для підготовки якісного педагога» та «Фестиваль педагогічних ідей в Майкрософті».

Панорама міста Заліщики Тернопільської області

29-30 вересня у Заліщицькій державній гімназії, визнаній міжнародними експертами Microsoft Mentor School (Школа-наставник), відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Неформальна освіта для дорослих: хмарні сервіси в освіті як дієвий інструмент для підготовки якісного педагога», у якому прийняли участь Пилипчук Олена Анатоліївна, завідувач відділу інформаційних технологій Донецького облІППО та Воротинцева Любов Іванівна, заступник директора з НВР Красноармійського НВК (Донецька обл.)

Учасники семінару мали можливість взяти участь у благодійному ярмарку гімназистів «Осінній вернісаж». Також гості відвідали Джуринський водоспад та руїни Червоногородського замку.

У хвилини відпочинку

Керівник проекту С.Г.Литвинова доповіла присутнім про узагальнення та планування роботи експериментальних закладів – учасників проекту на 2015-2016 н. р.

Працівники Інституту модернізації змісту освіти МОН України Галина Коломоєць та Іван Іванов у своїх виступах окреслили структуру та перспективи розвитку неформальної та інформальної освіти для дорослих в Україні, основні напрямки діяльності новоствореного відділу.

На фото присутні працівники Інституту модернізації

змісту освіти МОН України Галина Коломоєць та Іван Іванов

Робочий момент семінару

Директор гімназії Олександра Войчишин у своєму виступі поділилася досвідом розгортання хмари гімназії в Office 365, та використання хмаро-орієнтовного навчального середовища для оптимізації та модернізації навчального процесу. Надзвичайно цікавою для учасників семінару стала інформація стосовно організації успішної міжнародної діяльності колективу гімназії шляхом залучення учнів та вчителів до проектної діяльності. Продовженням теми стала презентація вчителем інформатики та математики Н. А. Грушко разом зі своїми учнями проектів програми «еTwinning».

Робочий момент семінару

Також у рамках Всеукраїнського проекту "Хмарні сервіси в освіті" 16 жовтня відбувся «Фестиваль педагогічних ідей в Майкрософті» (керівник проекту Литвинова Світлана, докторант нашого інституту), де були присутні Пилипчук Олена Анатоліївна, завідувач відділу інформаційних технологій Донецького облІППО та Пономаренко Олена Олександрівна, вчитель математики Красноармійського НВК (Донецька обл.)

У Фестивалі взяли активну участь понад 100 представників дослідно-експериментальних майданчиків, методистів ІППО, директорів і вчителів шкіл України. Виступили: Свириденко Ольга, керівник освітніх програм компанії Майкрософт Україна, Рудюк Роман, керівник програми «Партнерство в навчанні», Гущина Наталія Миколаївна, начальник відділу неформальної та інформальної освіти Інституту модернізації змісту освіти МОН України, Каплушенко Ігор, генеральний директор компанії «Розумники» та керівники експериментальних навчальних закладів.

Під час проведення Фестивалю для педагогів було проведено майстер-класи.

Географія проекту

Відзначення найкращих «хмарників»

Команда інноваційних вчителів України!


Популярные новости
Последние новости
Архив
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page